Hatha Yoga og Hatha Flow

Hatha Flow hos Dit Rum er en kombination af Hatha Yoga og Flow Yoga. Se mit hold i Hatha Flow Yoga her
 
Hatha Yoga siges at være den yogaform, som danner fundamentet for alle øvrige og senere yogaformer. Der er nogenlunde enighed om, at den ældste kilde, der beskriver Hatha Yoga er skrifter – yoga sutras – skrevet af Patanjali et sted mellem det 2. og 4. århundrede før vores tidsregning.
 
Yoga på Patanjalis tid, var en omfattende livsfilosofi, der beskrev 8 veje til at leve et meningsfyldt, lykkeligt og fredfyldt liv.
 
Yogastillinger var kun én af de 8 veje. Af de øvrige, lige vigtige veje, kan bl.a. nævnes:
  • åndedrætsarbejde (pranayamas)
  • meditation
  • indre (niyamas) og ydre (yamas) principper, som mennesket kunne leve efter, for at opnå indre fred.
Hatha Yoga har udviklet sig en del siden. I Vesten er det i dag primært yogastillinger, der er i fokus.
 
Som Hatha Yoga ser ud i dag, er den typisk kendetegnet ved, at vi holder yogastillinger i 5 åndedrag eller længere. På den måde bliver det muligt at mærke/skabe stilhed i en stilling. Der er ofte pauser mellem stillinger, hvor der gives tid til at mærke kroppen og eftereffekten af en stilling.
 

Flow Yoga

I Flow Yoga er en nyere yogaform, hvor yogastillingerne er sat sammen i sekvenser. Hver bevægelse følger åndedrættet og gentages uden pauser. Der er typisk mange gentagelser, hvilket skaber varme, styrke og sved på panden. Ofte er det en yogaform, som har et højt tempo.
 
Flow Yoga kan dog også være mere rolig – sommetider kaldet Slow Flow. Både i højt og lavt tempo kan det at følge åndedrættet bidrage til at stilne sindet, da der ikke er ”plads” til så meget andet, end at bevæge sig fra én stilling til en anden.

Jeg vælger at kombinere de to former, da jeg synes det giver en større frihed. Når jeg underviser mange forskellige elever, hvis fysik kan have brug for en kombination, og ikke kun det ene eller det andet.
 
Hos mig er tempoet altid på et niveau, hvor alle kan være med. Dette udelukker bestemt ikke, at du vil mærke, at kroppen styrkes, og at du får varmen undervejs!

Praktisk information

Hvornår 
Onsdag kl. 15.40-17-00

Onsdag kl. 19.00-20.20

Hvor
Alle yogahold undervises i dejlige lokaler i hos Yoga i Valby, Skolegade 2A, lige ved Tingstedet og tæt på Valby Station. Yoga i Valby har yogamåtter og andet udstyr til rådighed.

Pris
Betaling for hel efterårssæson, september-december:

Kr. 1680,- (ved betaling inden 30.6.21, kr. 1550,-)

Betaling for hel forårssæson, januar-juni:

Kr. 2520,- (ved betaling inden 15.12.20, kr. 2300,-)

Betaling for halv forårssæson, januar-marts eller april-juni:

Kr. 1260 (ved betaling inden 15.12.20, kr. 1150,-)

Månedsbetaling:

Kr. 420,-*

*Rabat på månedsbetaling på 25 procent, hvis du er ledig, eller fuldtidsstuderende. Ved tilmelding til 2 hold hos mig, er der 25 procent rabat på hold nr. 2, og den samlede månedsbetaling er så kr. 735,-

Tilmelding
Ønsker du at tilmelde dig et af mine hold, så skriv eller ring til mig:

Mail: info@dit-rum.dk 
Telefon: 3190 3124 

DET LIV DU DRØMMER OM...

… kan blive virkelighed!

Du kan med en nem lille øvelse skabe det liv, du drømmer om.

Få øvelsen lige her.

Du modtager en e-mail, som du bedes bekræfte. Tjek dit spamfilter, hvis ikke du modtager den.